maandag 25 augustus 2014

How to make a delicious crème brulée?

Hallo Volgers!
Een lekker dessertje Crème Brûlée!

Wat heb je nodig:

4 dl melk
1 dl room
4 eieren
ong. 4 koffielepels bruine suiker
100 g suiker
1/2 vanillestokje

Bereiding:

1. Splijt het halve vanillestokje, schraap er de zwartje pitjes uit en voeg toe aan de melk. Giet de room bij de melk en breng aan de kook.

2. Klop ondertussen de eieren los met de suiker.

3. Giet de hete melk met room bij de eieren, en giet het hele mengsel vervolgens door een fijne zeef in individuele potjes.

4. Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er in de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain-marie).

5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif gedurende 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven op 160°C.

6. Strooi over elk potje een kleine koffielepel bruine suiker en schuif nog 2 à 3 minuten onder de hete grill (op 7 à 10 cm) tot de suiker karameliseert.

15 minuten + 45 minuten in de oven.


Laat enkele minuten afkoelen zodat het suikerkorstje hard wordt en dien dan lauwwarm op!





Geen opmerkingen :

Een reactie posten

♥Leave a comment ♥